"Drága gyermekek! Ma arra hívlak benneteket, hogy nyíljatok meg az imára. Az ima csodákat művel bennetek és általatok. Ezért gyermekeim, a szív egyszerűségében kérjétek a Magasságbelit, adjon erőt nektek, hogy Isten gyermekei legyetek, és a sátán ne tépázhasson titeket, mint ágakat a szél. Gyermekeim, döntsetek újra Isten mellett, csak az Ő akaratát keressétek, és akkor Benne örömre és békére fogtok találni. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra." 2013. október 25.

 

Ma arra hívlak benneteket, hogy nyíljatok meg az imára

Mi gyakran nem vagyunk nyitottak az imára. Ez abból is látszik, hogy mindenre van időm, csak az imára nincs. Abból is látszik, hogy az ima unalmas és nehéz a számomra, sok unalmas és értelmetlen dolgot azonban érdekesnek találok. Egyes emberekkel órákon át értelmetlen dolgokról, jelentéktelen témákról beszélgetek, de az Istennel való beszélgetésre nem vagyok kész.

Tehát, a probléma nem az imában, hanem bennem van. Szívem zárva van, gyakran üres, hideg és tompa. Emlékezzünk csak a két tanítványra, akik Jeruzsálemből Emmausz felé tartottak. Ők nem nyitottak Jézusra, pedig Ő itt van, mellettük. Nem látják Őt, mert vakok, mert szívük keménnyé és tompává vált. Lassan-lassan azért megnyílnak, Jézus szavait hallgatva elkezdenek látni és felismerik Őt a kenyértöréskor. Ez kell, hogy megtörténjen bennünk is. Ezért olvassuk és hallgassuk a Biblia szavait, Isten Igéjét, nézzük Jézust a megtört kenyérben a szentségimádáson. Kérjük Őt, segítsen nekünk, hogy megnyíljon a szívünk.

 

Az ima csodákat művel benneteket és általatok

Az ima a szív megnyílása Isten előtt, a szem megnyílása. Mi gyakran vakok vagyunk a körülöttünk lévő valóságra. Elégedetlenek vagyunk, mert csak azt látjuk, amink nincs. Nem látjuk azt, amink van. Amikor megnyílik a szemem, felfedezem Isten számtalan ajándékát.

A hálaadás segíthet nekünk abban, hogy megnyíljon a szemünk. Amikor hálát adok, felfedezek, felfedezem mindazt, ami korábban is a szemem előtt volt, de nem láttam. Ezért adjunk hálát és meg fogjuk látni a virág szépségét az otthonunkban, az udvaron, a természetben. Meglátjuk az ősz színeinek szépségét, a mai nap szépségét. Rácsodálkozunk Isten magasztos műveire.

 

A szív egyszerűségében kérjétek a Magasságbelit, adjon erőt nektek, hogy Isten gyermekei legyetek

Mi Isten gyermekei vagyunk, szertett fiai és lányai, de nem vagyunk ennek tudatában. Nem tudjuk, hogy Isten gyermekei vagyunk, mert szívünk nem egyszerű és nem szabad. Kötődünk és rabjai vagyunk a dolgoknak és azonosítjuk magunkat a szerepekkel és a tárgyakkal. Ezért szenvedünk. Ha valaki a sikerével, gazdagságával vagy hatalmával azonosítja magát és azután kudarcot, betegséget és sikertelenséget él meg, akkor önazonossága is összetörik. Ha azonban felfedezi, hogy Isten gyermeke és Isten feltétel nélkül szereti, akkor szabaddá válik. Ezért váljunk szabaddá mindattól, ami szívünket terheli, hogy egyszerűkké és szabadokká válhassunk és felfedezzük igazi identitásunkat, amely így hangzik: Isten gyermeke vagyok.

 

A sátán ne tépázhasson titeket, mint ágakat a szél

A sátán úgy játszadozik velünk, mint ágakkal a szél, mert megengedtük neki, mert gyökereinket nem a mélyre eresztettük, hanem a felszínen maradtunk. Nem kötöttük oda magunkat az oszlophoz, Jézushoz, hanem „magas” ágakra ültünk, a bizonytalanra; dicsőséget keresünk és magasra repülünk. Ezért nagyot esünk, földhöz vág bennünket az élet és kapunk „a fejünkre”.

 

Gyermekeim, döntsetek újra Isten mellett

Józanodjunk ki! Nyíljon meg a szemünk! Térjünk magunkhoz! Térjünk vissza Istenhez! Térjünk vissza az imához! Holnap reggel dönts Isten mellett! Kezd a napot Istennel! A nap kezdetén mond: Jézus ma nem egyedül akarok élni, hanem veled… Te vagy az én utam, igazságom és életem… Ma elhatározom, hogy igéid szerint fogok élni… Ma eldöntöm, hogy szeretetben fogok élni, még jobban fogom szeretni családtagjaimat… Ma a megbocsátás mellett döntök…

 

Csak az Ő akaratát keressétek

Ismételd el tízszer vagy akár többször is magadban Jézus szavait: Atyám, legyen meg a te akaratod… Ismételd szívvel hússzor vagy akár többször is Mária szavait: Íme, itt vagyok Uram, legyen nekem a te igéd szerint…

 

És akkor Benne örömre és békére fogtok találni

Ez volt a tapasztalata a zsoltárosnak is: Csak Istenben keress megnyugvást lelkem… Ez volt Szent Ágoston tapasztalata is, aki téves utakon kereste a békét, de a végén megértette: Istenben találsz megnyugvást lelkem…

 

medjugorje.hr/hu

fordította: Sarnyai Andrea

Comments