Archívum‎ > ‎

vicka2

Vicka: Ez a fény bevezetés mindabba, ami történni fog

Vicka Ivanković Mijatović a II. János Pál pápa központban, Kornélia nővérnél, a međugorjei plébániához tartozó Vionicán, tanúságot tett a Szűzanya jelenéseiről és a Béke Királynőjével való mindennapi találkozásáról az összegyűlt kb. háromezer olasz, amerikai, angol, ír, német, lengyel, cseh, magyar, ukrán, román és francia zarándok előtt. Mielőtt hozzájuk fordult volna exkluzív interjút adott lapunknak.

 Mi a magyarázza arra, hogy a szülői házukban lévő Szűzanya szobor világít?

 Harminc évvel ezelőtt hozták ezt a szobrot Lourdes-ból. Egy zarándokcsoport hozta nagy szeretettel, a Lourdes-i Szűzanya ajándékaként. Ez a szobor benn volt a jelenés szobában. A Szűzanya sokszor megjelent mellette. Harminc év óta, mióta itt van, ez a szobor sohasem világított. Mindig valaki imádkozik előtte. Az a fény azonban, amely a jelenés alatt ragyog és hármat villan, az egészen más.

 Ott volt-e a szülői házban, amikor ez történt?

 Úton voltam, nem voltam a szobában, de szóltak nekem, hogy a Szűzanya szobor világít. A Szűzanya harminckét év óta teljes fénnyel ragyog Međugorjéban. Ő élő, valóságos módon van itt, jelen van élő ragyogásában. És a Szűzanya látja, hogy a mai komor, sötét időben szükségünk van egy kis világosságra. Azt gondolom, hogy az embernek nem kell félnie a világosságtól. Egy kicsit meg kell vizsgálnia önmagát, a lelkiismeretét. Azoknak az embereknek, akik arra várnak, hogy bejussanak a szobába, szükségük van arra, hogy megvilágosodjon a szívük és felismerjék azt, amit a Szűzanya ad. A Szűzanya gyakran mondta, hogy annyiszor adott kicsi jeleket, előjeleket, de mi vakok és süketek maradtunk, nem vettük észre azokat. Ezért hív bennünket imára a Szűzanya, hogy az ima által felismerjük azt, ami ezután fog bekövetkezni.

 Az este látta a Szűzanyát. Beszélgettek-e a világító szoborról?

 Nem, nem beszélgettünk. Hiszem, hogy amikor majd kell, a Szűzanya maga fogja mondani.

Megítélések szerint az Önök szülői házában két nap alatt tizenötezer ember fordult meg. Hogyan magyarázza, mit szeretnének látni az emberek ebben a jelenségben?

Nincs semmi különös abban, hogy az emberek ide jönnek a régi házunkhoz. Előtte nagy tömegek vonulnak el és ez számomra különös öröm. Ez csak azt mutatja, hogy mennyire szükségük van ma az embereknek a világosságra, a békére. A Szűzanya egy kicsi fénnyel sokat tud tenni. Rajtunk áll, hogy mennyire fogadjuk el és használjuk ezt a világosságot. Mindnyájuknak ajánlom: nézzünk szembe önmagunkkal, hogy egy kis világosság beszűrődhessen a szívünkbe. A fény azonban imádság nélkül nem tud bejutni. Ezért buzdított bennünket a Szűzanya arra, hogy térdeljünk le és rózsafüzérrel a kezünkben kezdjünk el imádkozni. Kezdjünk el imádkozni a családjainkban. Ez egy kis biztatás számunkra, mert eltávolodtunk mindattól, amit Ő ad nekünk. Életünkben sohase tegyük első helyre a jelentéktelen dolgokat. Az első helyen Jézus kell,hogy legyen, az ő Fia, mert azt mondja „amennyi kegyelmet ad nekem, én annyit tudok nektek adni”, mert a Szűzanya közbenjáró. És Ő a második helyen van, ezért hív bennünket, hogy családjainkban mi is újítsuk meg az imát. Számára a legkedvesebb ima a rózsafüzér.

Nyolcadik alkalommal a Szentföldön

Mi az, amit a Szűzanya az utóbbi jelenések alkalmával kér, tőletek, látnokoktól?

A Szűzanya aggódik a világban élő fiatalokért és családokért, akik nagyon-nagyon nehéz helyzetben vannak. Mi csak szeretetünkkel és szívünk imájával segíthetünk nekik. Azt mondja: „Kedves fiatalok, mindaz, amit a mai világ kínál számotokra, mind mulandó és ezen keresztül láthatjuk, hogy a sátán minden szabad pillanatot kihasznál. Ezt ma leginkább a fiatalok körében teszi és szeretné szétrombolni családjainkat.” A Szűzanya különösen hangsúlyozta, hogy ez az idő a nagy kegyelmek ideje. Azt szeretné, ha megújítanánk üzeneteit és elkezdenénk szívből megélni azokat.

Több, mint 32 éve minden nap látjátok a Szűzanyát beszélgettek vele. Van-e különbség a az itteni és a szentföldi jelenés között?

Nincs. A Szűzanya ugyanolyan itt is és ott is. Mégis a szentföldi jelenés különleges volt. Püspökeik és érsekeik a következőket mondták: „A Szűzanya elhagyott ugyan bennünket, de most újra visszatért hozzánk. Eljött Međugorjéba, hogy majd Vicka eljöjjön hozzánk és visszahozza nekünk ide a Szűzanyát. Kérlek, maradj velünk, ne hagyj el bennünket!” Milyen erős, kemény szavak! Milyen csodálatos volt, amikor húszezer ember vett részt a jelenésen, és láthattuk milyen tüzes lélekkel és mekkora szeretettel várják a Szűzanyát! Mennyire szeretik! Hogyan imádkoznak hozzá! Ezen látogatás előtt hétszer voltam a Szentföldön és sohasem együtt a néppel, hanem mindig a barátaimmal voltam, mint zarándok. Ez különös tapasztalat volt. A brüsszeli érsek hívott meg még tavaly novemberben, hogy vegyek részt az Emberiség Gyógyulása Mozgalom lelkinapján és imádkozzak erre a szándékra. Elfogadtam, mert szerettem volna segíteni, támogatást adni a szentföldi katolikusoknak és elmondani nekik, hogy nincsenek egyedül és imádkozunk értük.
 
Mit fog ma mondani a zarándokoknak?
 
Ami a legfontosabb, amit a Szűzanya kér. Elmondom nekik a Szűzanya üzentét.

Kilenc titkot kapott?
 
Igen, kilenc titkot mondott el eddig nekem a Szűzanya, tehát e tekintetben nincs változás. Várok…
 
Mi a harmadik titok?
 
A harmadik titok egy látható jel lesz, amelyet a Szűzanya a jelenések helyén fog hagyni. Állandó és megsemmisíthetetlen lesz. – Ezt a jelet azért hagyom, hogy lássátok, jelen voltam itt, közöttetek – mondta egyszer a Szűzanya.
 
Elkészült a Szűzanya életrajza
 
Mi van a Szűzanya életrajzával?
 
A Szűzanya életrajza kész, három kötet. Már csak arra várok, mikor kéri a Szűzanya a ennek az írásnak a nyilvánosságra hozatalát.
 
Ferenc pápa valamilyen módon különbözik Péter eddigi utódaitól. Mit gondol Ön erről?
 
Minden időszak más. Megboldogult II. János Pál pápa, majd XVI. Benedek és Ferenc pápa, mindhárommal különböző időszak áll előttünk. Az Úr jelet küld, kit melyik időszakra. Ferenc pápa valóban jó és különleges, de még többet kell imádkoznunk érte. Ha imádkozunk érte, akkor több ereje lesz, több kegyelmet kap és előre tud majd haladni az úton.
 
A Međugorjét vizsgáló bizottság megváltoztatta-e a látnokokhoz való hozzáállását?
 
Amikor rólunk, látnokokról van szó, mi mindig rendelkezésre állunk. Ha hívnak bennünket, ha valamire szükségük van, mi itt vagyunk. Ők tudják, hogy a Szűzanya egy alkalommal ezt mondta: „Ti tegyetek meg mindent, de, hogy mi fog történni, azt hagyjátok rám”.
 
A beszélgetés végén Vicka szívből köszöntötte a Večernji List olvasóit és a következőket üzente nekik:
 
Tudjátok, hogy mindnyájatokért imádkozom. Különös szeretettel köszöntök minden beteget. Számukra egy szó és mosoly, egy tekintet, óriási ajándék. Láthattuk ezt a napokban a mozgáskorlátozottak találkozóján. Ezért a Szűzanya arra hív, hogy ne legyünk keményszívűek, hanem legyünk az Ő békéjének hordozói. Fogadjuk el az Ő üzeneteit. Mindannyian lehetünk az Ő világossága, fénye, nemcsak Vicka. Én, mint élő tanú örülök minden zarándoknak, de még boldogabb vagyok, amikor ti teljes szívetekkel és szeretetetekkel átadjátok üzeneteimet a körülöttetek élőknek.
 
Međugorje-Vionica, 2013. szeptember 26-án
 
2013. szeptember 29-én a szobrot átvitték a međugorjei plébániára, hogy majd a hamarosan érkező vatikáni szakértők megvizsgálhassák.
Comments